zoek

Oproep - Call for participants - Museum LAB

16/05/2012

Digitale toepassingen zijn niet meer weg te denken uit onze huidige museumwereld. Of we werken er al (intensief) mee, of we broeden op plannen om er werk van te gaan maken. Maar hoe kunnen we de ideeën in de praktijk brengen, wat is er mogelijk en waar moeten we rekening mee houden? Tot waar strekken de technologische mogelijkheden?

Tijdens het Museum LAB krijgt u de kans om samen met de mentoren deze vragen te bestuderen en gezamenlijk een project voor een digitale museumtoepassing uit te werken. De driedaagse wordt afgesloten met een voorstelling van de projecten aan een panel met zes professionals.

Het Museum LAB is een driedaags residentieel lab dat wordt georganiseerd in het Erfgoedhuis van Moortsele op 17, 18 en 19 september 2012. De organisatie is in handen van iDROPS, in samenwerking met FAROErfgoedcel Viersprong Land van RodeCreative Industries KTN - Knowledge Transfer Network (UK), SIN Netwerk (UK), de gemeenten Wetteren en Oosterzele.

De doelgroep voor het Museum LAB is vrij breed: van museummedewerkers en archivarissen over academici tot creatieve professionals met ervaring in film of televisie, sociale media, web design, games, 'mobile and location based services'. 

Info:
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@idrops.be. De prijs om deel te nemen bedraagt 250 euro excl. btw. 
idrops.be/labs