zoek

Publicatie - BAM/SAP - Gids beeldende kunstorganisaties in België

21/04/2010

Presentatie donderdag 22 april 2010, Art Brussels

Hedendaagse beeldende kunstorganisaties in België.
Brussel, Vlaanderen, Wallonië en een selectie uit aangrenzende regio's

gids.jpgOp donderdag 22 april komt de nieuwe gids met een overzicht van hedendaagse beeldende kunstorganisaties in België uit. Deze gids werd samengesteld door BAM en SAP, les Service des Arts plastiques de la Communauté française de Belgique en wordt voorgesteld op Art Brussels.

Hedendaagse beeldende kunstorganisaties in België. Brussel, Vlaanderen, Wallonië en een selectie uit aangrenzende regio's/ Lieux d'art contemporain en Belgique. Bruxelles, Wallonie, Flandres et une sélection de lieux dans les régions limitrophes is een praktische gids die een overzicht biedt van een groot aantal organisaties (inclusief galeries) voor hedendaagse, professionele beeldende kunst in België en de aangrenzende regio's in onze buurlanden.
De Belgische kunstscene bestaat uit een boeiende verscheidenheid aan grote en kleine organisaties, publieke en privé-initiatieven en meer publieks- of juist onderzoeksgerichte instellingen. BAM en SAP willen met deze gids de geïnteresseerde bezoekers nieuwe plekken laten ontdekken.

Deze gids is het resultaat van de samenwerking tussen BAM, Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst en SAP, le Service des Arts Plastiques de la Communauté française de Belgique en kwam er nadat  in het verleden beide organisaties onafhankelijk van elkaar de publicaties Beeldend Vlaanderen. Een gids met 147 organisaties beeldende kunst en Guide des Arts Plastiques de la Communauté française de Belgique 07-08 uitgaven.

Download hier de PDF van de gids!

Voorstelling

Op donderdag 22 april tijdens de preview op Art Brussels (op uitnodiging) bent u welkom op stand 3A-17B waar BAM en SAP de publicaties ter beschikking stellen en waar wij u die avond een drankje aanbieden. Ook gedurende de overige vier dagen van Art Brussels zal de publicatie in deze stand gratis worden verdeeld aan het grote publiek.

Praktische informatie

  • 160 pagina's, kleur, gratis
  • gedrukt op 22 500 exemplaren
  • wordt gratis meegezonden met ‹H›ART (www.kunsthart.org) nr. 66 (verschijningsdatum 14 mei) en een van de volgende edities van artenews (www.artenews.net)
  • gratis beschikbaar vanaf mei in de organisaties die opgenomen werden in de gids
  • Te downloaden via de website van BAM en SAP (www.artsplastiques.cfwb.be) en op aanvraag ook via beide organisaties te verkrijgen
  • De gids kwam tot stand in samenwerking met ‹H›ART, artenews, WCC-BF en met steun van de Vlaamse en de Franse Gemeenschap