prev next
º1960, Kimwenza (CG)
M: +32 476 35 35 04
E:
W: www.biemichels.be
  • kunstenaars
  • installaties
  • schilderkunst
  • videokunst

Bie Michels

Als kunstenaar is zij een toeschouwer. Zij concretiseert haar indrukken in beelden die zich bewegen tussen het poëtische en het documentaire, tussen geschiedenis van betekenissen en wat je ermee kan doen.
Haar werk vertelt met de stemmen van anderen.

Hierbij is zij geboeid door het nut van het onnuttige van de kunstpraktijk tegenover economische of maatschappelijke mechanismen. Zo kunnen dingen in vraag gesteld worden die eerder filosofisch, antropologisch of zelfs poëtisch zijn: identiteit, (dagelijkse) handelingen, aan- en afwezigheid/heden, verplaatsing, migratie en culturele invulling en verschillen. Het belang van objecten hierbij en de mate waarin zij slagen betekenissen door te geven en zo dragers worden van beelden.

Dit betekent dat verschillende 'waarheden' getoond kunnen worden. Haar kunstpraktijk strekt zich uit over schilderijen, installaties en films. Zij maken allen deel uit van een (eigen) blik op de realiteit, die zij als dwingend ervaart en die getuigt van een betrokkenheid die zich uitstrekt over het individuele en het publieke.