BAM logo


19 augustus 2010
 
 

U ontving deze e-mail omdat u bent ingeschreven op een van onze mailinglijsten. Indien u dat wenst, kan u zich ten allen tijde verwijderen van onze lijst door hier te klikken.
De vorige nieuwsbrieven kan u raadplegen op onze website.
Reacties zijn steeds welkom: mail naar redactie@bamart.be
 
 

BAM-nieuws

E-Culture Fair 2010 & Cool Mediators: Kun je er niet bij zijn? Neem toch actief deel aan de discussies!

Volgende week maandag is het zover:
E-Culture Fair 2010 gaat van start in het gloednieuwe U-Centre for Art & Creativity in Dortmund!

Om deel te nemen aan de discussies tijdens de fair, registreer je hier: http://www.coolmediators.net/websites/tunein.jsp?channelid=14327

Dit kanaal is opgezet om het Live Programma van E-Culture Fair 2010 op 23, 24 en 25 augustus in Dortmund van op afstand te volgen. 

De tool kan worden gebruikt om de sessies te volgen, maar het boeiende is dat het je ook toelaat om actief deel te nemen aan de gesprekken.
Je wordt uitgenodigd om je mening te geven, vragen te stellen en in dialoog te gaan met de deelnemers aan de E-Culture Fair 2010 op de volgende momenten:ECF_logo.jpg

Maandag 23 augustus (13.30-15.30) Crossing Over – Interdisciplinary Practices (gemodereerd door Klaas Kuitenbrouwer) met Cultuurlab, Wii Medic, Angelo Vermeulen, Botanoatopt, City in a Bottle, NoiseTube en anderen.

Dinsdag 24 augustus (10.30-12.30)
Urban Regeneration and Media Technology
(gemodereerd door Anne Nigten) met Patching Zone, Dropstuff , MediaLAB-HvA,TwitterHouse, UPLabs en anderen.  

Woensdag 25 augustus (10.30-12.30)
Participatory Culture (gemodereerd door Liesbeth Huybrechts) met Instructables Restaurant, Where is Gary?, Folkwang Museum Essen, Social Spaces, DarkMatr, SK Stiftung Kultur en anderen.

Check www.eculturefair2010.eu voor het volledige programma.

top

Vacature - Onderzoeker - Organisatievormen in de artistieke sector

Organisatievormen in de artistieke sector, de zoektocht naar de meest geschikte samenwerkings- en ondernemingsmodellen


Het onderzoek gaat uit van de steunpunten Muziekcentrum Vlaanderen, BAM (Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst), Cera en het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

Het centrale uitgangspunt van het project is dat de dominante organisatievorm, namelijk de vzw, een aantal structurele nadelen vertoont. Van hieruit gaan we op zoek naar een aantal alternatieven voor de mogelijkheden tot samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid in de artistieke sector. Hierbij zal extra aandacht geschonken worden aan de coöperatieve organisatievorm.

We zijn op zoek naar een tijdelijke voltijdse onderzoeker.

Functie (taken):

 • opstellen van de methodologie (in overleg)
 • overleg met de adviesgroep van experten uit het veld voor de begeleiding van het onderzoek
 • overleg met de overheid
 • desk research i.v.m. organisatievormen in beeldende kunst / muziek: omschrijving van het landschap beeldende kunst en muziek wat betreft organisatievormen met bijzondere aandacht voor de samenwerkingsverbanden
 • kennismaking met coöperatieve vennootschappen en onderzoek naar mogelijkheden binnen de muziek en beeldende kunst
 • onderzoek naar buitenlandse modellen en voorbeelden
 • keuze van cases en interviews
 • organiseren van workshops rond behoefteanalyse en coaching
 • ontwikkeling en voorstelling van een template voor organisatievormen binnen de andere kunstensectoren
 • productie van een publicatie waarin het traject, de resultaten, de mogelijke organisatiemodellen en eventuele beleidsaanbevelingen zijn opgenomen
 • eindpunt van het het onderzoek: voorstelling van de mogelijkheden en case(s) coöperatief organiseren tijdens 'jaar van de coöperatie' (internationaal evenement op de Heizel 2012)

Profiel:

 • Je beschikt over een universitair diploma of een diploma hoger onderwijs bij voorkeur met specialisatie in de sociologie, economie, politieke of sociale wetenschappen of een gelijkwaardig buitenlands diploma
 • Je hebt goede redactionele vaardigheden
 • Je hebt voeling met de cultuursector in het algemeen
 • Bedrijfseconomische kennis is een pluspunt
 • Kennis van/vertrouwdheid met onderzoeksmethodieken is een pluspunt
 • Je werkt nauwkeurig en je bent vlot in het verwerken en opstellen van teksten
 • Je hebt een praktisch organisatorisch talent en je voelt je niet te beroerd om indien nodig ook bij te springen bij uitvoerende taken
 • Je bent bereid te werken in een glijdend uurrooster
 • Je bent ten slotte een teamspeler die het aangenaam vindt te werken in kleine, ambitieuze organisaties

Omgeving:
Je komt terecht in gemotiveerde en flexibele ploegen (MCV en BAM). Muziekcentrum Vlaanderen en BAM dragen gelijke kansen en diversiteit hoog in het vaandel.

Geïnteresseerd?
We bieden je een degelijke verloning, een voltijds contract van bepaalde duur van 1 oktober 2010 t.e.m. 28 februari 2012 en extralegale voordelen overeenkomstig jouw ervaring en kennis. Stuur voor 31 augustus 2010 je curriculum en motivatiebrief door naar stef.coninx@muziekcentrum.be. De gesprekken vinden plaats op 6 september 2010.

top

Beleid

Infosessies en workshops Cultuurprogramma (2007-2013)

Het Cultuurprogramma (2007-2013) stimuleert de ontwikkeling van internationale culturele samenwerking in Europa tussen culturele organisaties. Innovatieve projecten met een uitgesproken Europees karakter en representatief voor het huidige culturele aanbod kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning. In het kader van de bekendmaking en promotie van dit Cultuurprogramma organiseert het CultuurContactpunt Vlaanderen infosessies op:

 • donderdag 26 augustus 2010 - Europa Direct, Antwerpen (Luik 1.1 en Luik 1.2.1)
 • vrijdag 3 september 2010 - Flagey, Brussel (Luik 1.3.6)
 • vrijdag 10 september 2010 - Buda Kunstencentrum, Kortrijk (Luik 1.1 en Luik 1.2.1)

Deelname aan deze infosessies is gratis, maar inschrijving is verplicht.

Meer informatie over de inhoud van deze infosessies in het kader van het Cultuurprogramma (2007-2013).

Op de website van het Uitvoerend Agentschap EACEA vindt u sinds kort ook een overzicht van evenementen en informatiesessies die nationaal, regionaal of lokaal georganiseerd worden door alle CultuurContactpunten in Europa (nieuw venster). Iedereen die interesse heeft kan hieraan deelnemen.

Andere evenementen die linken met het Cultuurprogramma (2007-2013).

Info:
www.cjsm.vlaanderen.be/ccp

top

Projectsubsidies en ontwikkelingsgerichte beurzen (Kunstendecreet)

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur, nam in de eerste helft van juli een principiële beslissing over de projectsubsidies voor kunstenorganisaties (2e ronde) en de projectsubsidies en ontwikkelingsgerichte beurzen voor kunstenaars en creatieopdrachten (3e ronde). Zodra de dossiers administratief (o.a. advies Inspectie van Financiën, herverdelingsbesluit) zijn afgehandeld, kunt u op de website van het agentschap Kunsten en Erfgoed kennis nemen van de officiële beslissing. In afwachting worden de betrokkenen individueel op de hoogte gebracht.

Info:
www.kunstenenerfgoed.be

top

Tentoonstellingen, festivals, workshops, symposium, debat ...

Tentoonstellingen, festivals

 • Maaseik - Rappel 2010

In de zomer 2010 organiseren de Stichting voor Cultuur Maaseik vzw, de Stad Maaseik en de vzw Zinnebeeld een artistieke tocht doorheen het geheugen van Maaseik. Verspreid over de drie deelgemeenten Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren vindt een tentoonstelling onder de naam 'Rappel 2010', intra en extra muros plaats.

Deelnemende kunstenaars: André Bertels, Nick Ervinck, Hans Lemmen, Jeroen van Bergen, Koen Vanmechelen, Lara Mennes, Leon Vranken, Lies Reyskens, Pelens & Custers, Mike Carremans, Peter Rogiers, Pieter De Decker, Renato Nicolodi, Jean Martens, Jan Marechal, Inghels / Segers

Info:
Van 10 juli tot en met 5 september 2010
www.rappel2010.be

 • Gasthoven 2010

Dit jaar wordt de vierde editie van Gasthoven georganiseerd. Ook nu weer zullen verschillende hedendaagse kunstenaars nieuw werk brengen dat al dan niet gerelateerd kan worden met het cultureel centrum. Dit jaar werd Marc Cruysberghs gevraagd om als curator op te treden. Hij heeft een selectie gemaakt van verschillende kunstenaars die elk hun eigen visie hebben op hedendaagse kunst en dit vertalen in een persoonlijke beeldentaal.

Deelnemende kunstenaars zijn onder andere Tinka Pittoors, Manor Grunewald, Mil Ceulemans, Paul Degreve, Warre Mulder, Bart Slangen, Kris Fierens, Jo van de Perre, Jef Gysen, Michel Helsen, Oxana Taran, Yves Velter, Hedwig Houben, Geert Koekoecks en Kris Van Dessel.

Info:
Van 22 augustus tot 26 september 2010
www.ccgasthuis.be

 • Leuven - Sint-Michielskerk - The Upside Dome - Gijs Van Vaerenbergh

gvv_the_upside_dome.jpgWie de Sint-Michielskerk in Leuven bezoekt ziet het misschien niet meteen: de kerk heeft geen koepel. Geïnspireerd door deze schijnbare banaliteit bouwen Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh een installatie die tijdelijk en markant de ontbrekende koepel doet ontstaan: The Upside Dome.

De installatie kijkt vanuit een hedendaags perspectief naar de architectuur van één van de meest prestigieuze barokkerken van de Lage Landen. Door gebruik te maken van de ontwerptechniek van de kettinglijn vormt zich een nieuwe structuur in de kerk. The Upside Dome is een maquette op werkelijke schaal, gemaakt van honderden meter ketting, die letterlijk en figuurlijk de tegenhanger vormt van de nooit voltooide koepel.

Pieterjan Gijs (1983) en Arnout Van Vaerenbergh (1983) studeerden beide architectuur en werken samen onder de naam Gijs Van Vaerenbergh in een multidisciplinaire praktijk met een sterke focus op publieke ruimte.

Info:
Opening zaterdag 4 september om 20u00
Sint-Michielskerk, Naamsestraat 57a, 3000 Leuven
Van 4 september tot 31 oktober 2010
www.gijsvanvaerenbergh.com/theupsidedome

 • Waregem - Be-Part - Recent Ruins - Jan Kempenaers

De tentoonstelling 'Recent Ruins' is het resultaat van Jan Kempenaers' artistiek onderzoek naar de hedendaagse invulling van het pittoreske thema bij uitstek: de ruïne. Jan Kempenaers toont foto's van wat volgens hem relevante hedendaagse ruïnes zijn: vervallen of (deels) vernietigde monumenten en architectuur uit het voormalige Joegoslavië, Hongarije en de Filippijnen. Jan Kempenaers' beelden tonen deze monumenten als symbolen van een vroeger tijdperk. Vroeger verborgen hun overweldigende pathos en het scherm van de sociale context de esthetische inhoud, nu tonen de foto's ze als 'vergeten objecten' of ruïnes. Ze zijn niet alleen hun sociale context en functie verloren, maar ook de betekenis die eraan gekoppeld was. Dat wordt benadrukt door de afstandelijke wijze waarop Jan Kempenaers de monumenten in beeld brengt. Schijnbaar objectief registreert hij de vroeger zo zwaar beladen monumentale vormen in een schemerig licht en in een verlaten landschap. Zo verworden de bouwwerken tot donkere silhouetten, die dan wel hun oorspronkelijke betekenis hebben verloren, maar zeker niet hun esthetische waarde.

Jan Kempenaers (°1968, Heist-op-den-Berg) woont in Antwerpen en werkt in Gent, waar hij als kunstenaar verbonden is aan de KASK (Hogeschool Gent). Sinds 1991 maakt hij hoofdzakelijk gedetailleerde kleurenfoto's op groot formaat van stedelijke landschappen. Sinds 2006 concentreert hij zich op een omvangrijk project over het neopittoreske, waar deze foto's van bijzondere monumenten deel van uitmaken. Voor de tentoonstelling in Be-Part realiseerde Jan Kempenaers een twintigtal nieuwe werken.

Bij de opening van de tentoonstelling zal ook het bijbehorende boek 'Spomenik' (uitgegeven door Roma Publications in Amsterdam) voorgesteld worden.

Info:
Opening 4 september 2010
Van 5 september tot 31 oktober 2010
Be-Part, Platform voor actuele kunst, Westerlaan 17, 8790 Waregem

www.be-part.be

 • Programma beeldende kunst Theaterfestival 2010

Springville - Miet Warlop
Miet Warlop studeerde 3D/multimedia aan de Gentse Academie en won in 2004 TAZ met 'Huilend hert, Aangeschoten Wild'. Sindsdien ontpopte ze zich met haar eigenzinnige theaterinstallaties en objectperformances tot een graag gezien gaste in het internationale kunstcircuit. Een constante in haar werk is haar fascinatie en affectie voor objecten. Zo blijkt ook in 'Springville'.

De warme winkel, Veenfabriek / Touki Delphine & Nieuw West / Marien Jongewaard (NL)
Het experimentele acteurscollectief De Warme Winkel, muziektheatergroep Touki Delphine van de Veenfabriek en acteur/artistiek leider van Nieuw West Marien Jongewaard sloegen voor 'Kokoschka Live!' hun eigenzinnige handen in elkaar.

'Kokoschka Live!' is een uitzinnige compilatievoorstelling rond en een ode aan het vooruitstrevende werk van de Oostenrijkse expressionistische schilder/ toneelschrijver Oskar Kokoschka (1886-1980). Zijn decorontwerpen en theaterteksten waren gezichtsbepalend voor het expressionistische theater. 'Kokoschka Live!' laat Kokoschka's heftige kleuren, vormen en turbulente leven treffend nazinderen in een theatrale en muzikale confrontatie, en dat in de bijzondere omgeving van het M HKA.

Info:
Van 26 augustus tot 4 september 2010
www.theaterfestival.be

top

Debat - Media Povere - Kunstenaars (m/v) in de media

Donderdag 19 augustus 2010 om 20u00

Is er nog plaats voor kunstenaars en auteurs in de actuele massamedia? Hoe groot is de kans dat je tentoonstelling of je boek besproken wordt op de cultuurpagina's van diverse kranten?

Niet zo groot: Gynaika vzw trok op onderzoek uit en ontdekte dat slechts 4 % van de totale cultuurberichtgeving in de kranten over kunstenaars handelt en een povere 14 % over schrijvers. Voor vrouwelijke kunstenaars en auteurs ligt de drempel nog hoger: zij hebben vier tot vijf keer minder kans om opgemerkt te worden. De cultuurjournalisten zelf plaatsen vraagtekens bij hun berichtgeving: ze hebben de indruk dat die meer en meer door de commercialisering van de media wordt gestuurd dan door een eigen visie op de kunst- en cultuurwereld.

Met 'Media Povere' brengt Gynaika vzw kunstenaars, auteurs en journalisten samen om de pijnpunten in de cultuurberichtgeving vanuit diverse invalshoeken te belichten.

Deelnemers aan het debat zijn moderator Tom Van Imschoot (docent/redacteur) die het gesprek tussen Els Fiers (journaliste), Brigitte Raskin (auteur/journaliste), Katie Lagast (beeldend kunstenares) en Roel Vande Winkel (onderzoeker/docent) in goede banen zal leiden.

Info:
Maandag 19 augustus 2010 om 20u00
Kasteel Rivierenhof, Turnhoutsebaan 244, 2100 Deurne
www.gynaika.be

'Media Povere' kadert binnen Deurnroosje, een vijfdaags cultuurfestival in Deurne dat plaatsvindt van 18 tot en met 22 augustus. De activiteiten van Deurnroosje situeren zich op diverse locaties rond de Turnhoutsebaan. Gynaika toont tijdens Deurnroosje in Galerie Dijkstra een installatie van JCNSD, het kunstenaarsduo Jelle Clarisse en Sarah Dhont. Zij nemen plaats- en tijdsgebonden driedimensionaal werk als uitgangspunt.

top

Bijeenkomst Europese organisatie Sculpture Network in Antwerpen

Sculpture Network is een Europese organisatie voor makers, bemiddelaars, opdrachtgevers, verzamelaars en liefhebbers van sculptuur in de ruimste zin van het woord.

Ze organiseren regionale bijeenkomsten en elk jaar een symposium waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, zich presenteren en kennis en contacten kunnen uitwisselen.

De bijeenkomst in Antwerpen is bedoeld voor leden en niet-leden uit Nederland, België en Noord-Duitsland.

Op 3 september 2010 vindt er een discussie plaats over eco en bio art bij de Verbeke Foundation.

Op 4 september is er een bezoek aan het Middelheimmuseum gepland, met als thema het 'Monument vandaag'.

Info:
www.sculpture-network.org

top

Gent - Studiecentrum Experimentele Literatuur - Studiedag - Ivo Michiels en de kunsten

15 september 2010

Op 15 september 2010 vindt aan de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL, Gent) een SEL-studiedag plaats over de Vlaamse schrijver en criticus Ivo Michiels. De studiedag belicht de verhouding van Ivo Michiels en zijn werk tot de verschillende kunsten. Niet alleen speelde Michiels een rol in het bredere, artistieke veld als kunst- en filmcriticus, hij werkte ook zelf mee aan een pak films en had contacten met belangrijke kunstenaars. In zijn literaire teksten schreef hij onder andere over Lucio Fontana, Asger Jorn, André Delvaux en Samuel Beckett, en hij integreerde de betekenisgeving van andere media (zoals film, schilderkunst, radio) in zijn literaire werk. In de negen lezingen van de studiedag komen al deze aspecten van 'Ivo Michiels en de kunsten' aan bod.

Programma:
9u00: Onthaal
9u15: Opening door Bart Vervaeck
9u30: Hugo Bousset: 'Over Ivo Michiels, Lucio Fontana, Romy Schneider en de anderen'

10u00: Lars Bernaerts: 'Alfa, Cobra, Zero: Abstractie, abstracte kunst en De alfa-cyclus'
10u30: Koffiepauze
11u00: Mark Insingel: 'Ivo Michiels: het kapitaal van de voortvluchtige'

11u30: Kim Gorus: 'IM intermediaal'

12u00: Jan H. Mysjkin: 'Tussen twee stations van de RER'
12u30: Middagpauze
14u00: Yves T'Sjoen: 'Ivo Michiels als kunstcriticus'

14u30: Thomas Crombez: 'Theatraliteit in het werk van Ivo Michiels binnen de context van de naoorlogse performatieve cultuur'
15u00: Koffiepauze
15u30: Sven Vitse: 'Ivo Michiels en de hedendaagse muziek'
16u00: Ronald Geerts: 'De filmscenario's van Ivo Michiels'
16u30: Afsluitende receptie

Info:
Deelname aan de studiedag is gratis. U wordt verzocht om zich aan te melden met een mail naar lars.bernaerts@ugent.be.
Locatie: KANTL, Koningstraat 18, 9000 Gent
Organisatie: Lars Bernaerts, Hans Vandevoorde en Bart Vervaeck in samenwerking met de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.
www.sel.ugent.be

top

Workshop - MSK Gent - Soundset - muziekproject Artist in Residence Stijn Cole

soundset.jpgSoundset is een muziekproject n.a.v de tentoonstelling Artist in Residence Stijn Cole 'Sunset / Sunset'.

Soundset gaat door in het Museum voor Schone Kunsten in Gent. Tot 3 oktober loopt de tentoonstelling Artist in Residence Stijn Cole 'Sunset / Sunset'. Voor de vierde maal op rij wordt er een hedendaagse kunstenaar uitgedaagd de dialoog aan te gaan met de vaste collectie van het MSK. Die symbiose van oude en hedendaagse kunst, was ook het moment om andere kunstdisciplines uit te nodigen om mee te stappen in deze confrontatie. Soundset zal een poging zijn beeldende kunst op een nieuwe manier te herinterpreteren via elektronische muziek.

Gedurende twee weekends gaan de deelnemers van dit project op zoek naar een 'sound' die ze persoonlijk verbinden met een werk van Stijn Cole.

Concreet worden er workshops georganiseerd gedurende twee weekends. Het eerste weekend (11 en 12 september) heeft een theoretische inslag waar deelnemers zullen kennis maken met het softwareprogramma Ableton. Met deze software zal voornamelijk gewerkt worden in het tweede weekend. Deze workshops zijn gericht op deelnemers die geen of weinig ervaring hebben met Ableton. Op zaterdag start het eerste deel Ableton en op zondag volgt dan het tweede deel.

Stijn Cole zal zelf ook in het eerste weekend zijn werk uitgebreid voorstellen aan de deelnemers. Op basis daarvan gaan de deelnemers op zoek naar geluiden die een link hebben met de werken. Met deze geluiden zullen ze aan de slag gaan het tweede weekend (25 en 26 september). Onder begeleiding van ervaren producers (zie onder) worden de deelnemers begeleid en bijgestaan bij het maken van hun nummer. Hier kunnen ook producers aansluiten die wel ervaren zijn in het maken van elektronische muziek. Zij kunnen kiezen zelfstandig te werken of aan te sluiten bij een groep deelnemers van het eerste weekend.

Het aantal deelnemers met begeleiding voor het tweede weekend is beperkt. Producers die zelfstandig werken en geen begeleiding nodig hebben, kunnen altijd aansluiten.

De prijs voor de twee weekends samen bedraagt 25 euro. Hierin zit 8u les Ableton, tips & tricks producen, een rondleiding door de kunstenaar Stijn Cole, museumbezoek gedurende heel het project, toegang tot de nocturne. Dit alles in de unieke setting van het museum.

De nummers zullen worden uitgevoerd tijdens de speciale nocturne in het museum op vrijdag 1 oktober. Van 28 september tot 3 oktober kunnen de bezoekers van de tentoonstelling de muziek ook individueel beluisteren tijdens hun bezoek. Het resultaat van het project zal ook nog lang daarna uitgedragen worden. De resultaten worden mits toestemming online gezet.

Het is een unieke kans voor beginnende producers om zich beter in te werken in het producen en te leren van meer ervaren producers voor een zeer democratische prijs (ter vergelijking kost een 8u basiscursus Ableton 80 euro). Het producen op zich wordt uit de omgeving van de (home)studio gehaald en verplaatst naar de inspirerende setting van het museum. De producers krijgen ook de kans te spelen op een aparte plaats. Want niet alle muziek die ze maken, past in een clubomgeving. Zodanig biedt het museum de deelnemers dan ook een platform waar zij hun muziek kunnen brengen.

Wanneer:
Workshops
za 11 september workshop Ableton Live deel I + rondleiding 13u-18u
zo 12 september workshop Ableton Live deel II 13u-18u

za 25 + zo 26 september: Record + Produce

Nocturne
vrijdag 1 oktober

Muziekparcours door de tentoonstelling
di 28 oktober t.e.m. zo 3 oktober

Voor wie:
> 16 jaar
eerste weekend: producers met weinig of geen ervaring
tweede weekend: ervaren producers en deelnemers eerste weekend

Extra:
We vragen de deelnemers hun eigen laptop mee te brengen en een hoofdtelefoon.
De plaatsen zijn beperkt voor het tweede weekend voor deelnemers met begeleiding.  

Prijs:
25 euro = 8u basiscursus Ableton + begeleiding
Meer ervaren producers die de basiscursus Ableton niet wensen te volgen, sluiten aan tweede weekend (gratis)

Info, inschrijvingen en pers:
via mariejulie.dellaert@gent.be
T 09/240.07.80

Opgelet: beperkte plaatsen. Om organisatorische redenen vragen we je vooraf in te schrijven (ook de deelnemers van het tweede weekend). Gelieve bij inschrijving ook aan te geven voor wat je je precies inschrijft.

Promo:

Facebook Soundset MSK
Website MSK Gent

Twitter MSK

Facebook MSK

Werken mee aan dit project:

top

Publicatie

Publicatie - Gagarin Volume 11#1

Gagarin – de kunstenaars in hun eigen woorden – is volledig gewijd aan de publicatie van oorspronkelijke teksten van beeldende kunstenaars die vandaag, waar ook ter wereld, werken. Gagarin wil hun woorden, in de vorm van autobiografische teksten, kunstenaarsteksten of interviews, ongefilterd publiceren. Gagarin beperkt zich niet tot een bepaalde periode of strekking en doorkruist de codes die in de kunstwereld gehanteerd worden. Gagarin richt zich tot diegenen die niet willen wachten tot alles geijkt en samengevat is én tot diegenen die bereid zijn de weg te verlaten om stimulerende kunst en ideeën te zoeken wanneer ze nog fris zijn.

In nummer 21 komen volgende kunstenaars aan het woord: François Curlet, Gonkar Gyatso, Philippe Van Wolputte, Rosa Barba, Jenny Holzer, Harun Farocki, Grazia Toderi en Lia Perjovschi.

Info:
www.gagarin.be

top

Oproepen

Call for applications - Jan van Eyck Academie

Deadline 1 oktober 2010

De Jan van Eyck Academie heeft nog steeds enkele plaatsen vrij aan de Fine Art en Designdepartementen voor het komende academiejaar, met als startdatum 1 januari 2011. Kunstenaars worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen voor individuele onderzoeksprojecten; designers kunnen een aanvraag indienen voor een van de projecten die omschreven zijn door het departement:

 • FORBIDDEN CITY
 • *LATENT STARE*
 • NEUTRALITY_Polity and Space in the Post-Eurocentric City
 • OPEN VIDEO
 • REMOTE SENSING_Biopolitical Imagery

Info:
Meer info op www.janvaneyck.nl/...
Jan van Eyck Academie, Academieplein 1, 6211 KM Maastricht, Nederland
Lees de call for applications op www.janvaneyck.nl > applications

top

Oproep - kunstenaar - Project Karel Rymhof - kunstintegratie in het kader van de recreatieve structuur

Deadline indienen portfolio 10 september 2010

WiSPER vzw werd eind 2009 door de dienst Kunsten van de stad Gent gevraagd om een voorstel te doen voor het kunstintegratieproject K. Rymhof in het kader van de recreatieve structuur. Het betreft een voorstel om - als kunsteducatieve organisatie - in de Rabotwijk, meerbepaald op het Rymhofplein, een 'bespeelbaar' kunstwerk te realiseren dat tegemoet komt aan de (praktische) noden van de omliggende wijk. WiSPER vzw ontwikkelde een voorstel dat erop gericht is om de buurt maximaal te betrekken bij het hele traject: van ontwikkeling tot en met de realisatie. Het gehele project dient ook ingebed te zijn in het grotere ontwikkelingsplan voor de wijk.

Download de opdrachtomschrijving voor de eerste selectie van kandidaten voor het Project Karel Rymhofplein (.doc). Na 10 september ontvangen de stad Gent en Wisper de kandidaten. De selectie gebeurt na deze sessies.

Info:
Voor vragen kan je mailen naar liesbet@wisper.be of lieselotte@wisper.be.
www.wisper.be

top

Oproep - Prijzen van het Prins Filipfonds

Prijzen om initiatieven te versterken die de drie Gemeenschappen in België dichter bij elkaar brengen.

Inhoud:

Het Prins Filipfonds is ervan overtuigd dat het belangrijk is om zowel deze permanente dialoog als de vormen van uitwisseling tussen de drie Gemeenschappen van België nog meer te bevorderen. Daarom besliste het Fonds twee Prijzen in het leven te roepen ter erkenning en versterking van twee betekenisvolle en positieve initiatieven die de Gemeenschappen in België dichter bij elkaar brengen. Het kan gaan over een partnerschap tussen organisaties uit verschillende Gemeenschappen of over een initiatief van een organisatie die bruggen slaan tussen de Gemeenschappen.

De Prijzen willen concrete projecten in het licht stellen die recent op stapel zijn gezet en waarvan het vernieuwende en exemplarische karakter publieke erkenning verdient. De Prijzen houden een financiële ondersteuning in, maar willen ook de aandacht vestigen op geslaagde ervaringen in de toenadering tussen Gemeenschappen. De Prijzen zullen de initiatieven daardoor meer zichtbaarheid geven, versterken, uitbreiden, verdiepen en duurzamer maken.

Doelpubliek:

Elke instelling, vereniging, organisatie, bedrijf of pers die een geslaagd en duurzaam initiatief heeft opgezet waarin sprake is van een toenadering tussen Gemeenschappen of waarin projecten die een andere Gemeenschap heeft ontwikkeld de volle aandacht krijgen.

Timing:

Datum lancering oproep: 20/05/2010
Uiterste datum indiening dossiers: 25/11/2010
Datum bekendmaking: 15/03/2011

Selectiecriteria:

 • de reikwijdte en het aantal mensen dat door het initiatief wordt bereikt;
 • de resultaten en de toekomstige uitbreiding van het initiatief die mogelijk wordt gemaakt door de toekenning van de Prijs;
 • het duurzame karakter van het project;
 • het voorbeeldkarakter en het vernieuwende van het project;
 • de niet-commerciële aanpak;
 • de eventuele belangstelling van de media voor het initiatief;
 • de mogelijke overdraagbaarheid naar de andere Gemeenschappen.

Financiële steun:

€10.000 tot €25.000

Hoe een kandidaatsdossier indienen?

U kunt online een kandidaatsdossier invullen.

Indien dit niet mogelijk is voor u, kunt u een kandidaatsdossier opvragen via ons contactcentrum (bel 070/23.30.65 of mail proj@kbs-frb.be). In dat geval, kunt u ons uw ingevuld kandidaatsdossier per post terugsturen: Koning Boudewijnstichting, GMT, Brederodestraat 21, 1000 Brussel

Info:

www.prins-filipfonds.org

Contact:
Voor algemene informatie:
Contactcentrum - 070/23.30.65
Voor specifieke vragen:
Benoît Fontaine - 02/549.03.04

top

Call for applications - CCA CELEIA - International Curatorial Residency Program (Celje, Slovenia)

Deadline 29 augustus 2010

CCA CELEIA (Center for Contemporary Arts Celeia Celje) biedt de kans aan een individuele curator om in Celje onderzoek te doen naar hedendaagse kunst geproduceerd in Slovenië en om contacten te leggen met lokale kunstenaars, curators en galeries.

De geselecteerde curator ontwikkelt een project met CCA CELEIA als gastlocatie voor de tentoonstelling in 2011. Daarnaast wordt van de curator verwacht dat hij/ zij een lezing of workshop organiseert.

Info:
Meer details op www.celeia.info/...

Voor meer info contacteer Nevenka Šivavec, senior curator at CCA CELEIA op nevenka.sivavec@celje.si

top

Oproep - Master in beeldend onderzoek - inschrijving 2010-2011

egonn.jpgDeadline indiening voorstel: 27 augustus 2010
Toelatingsgesprek: 1 september 2010

Karel de Grote-Hogeschool Antwerpen, Sint Lucas Antwerpen, Sint-Jozefstraat 35, 2018 Antwerpen

In het academiejaar 2010-2011 zal Sint Lucas Antwerpen voor het vierde jaar op rij een Master-na-masteropleiding Master in Beeldend Onderzoek inrichten. Het opleidingsprogramma bestaat zowel uit praktijkgerichte als theoretische seminaries, beide gericht op onderzoek in de beeldende kunsten en wordt individueel bepaald door de student in functie van een persoonlijke onderzoeksvraag. Gastdocenten en -sprekers begeleiden de student doorheen zijn/haar onderzoekstraject. De Master in Beeldend Onderzoek wil fungeren als een platform dat onderzoek in de beeldende kunsten genereert en stimuleert.

In juni wordt het resultaat van dit beeldend onderzoek beoordeeld door een aantal interne en externe professionals en vervolgens voorgesteld in een openbare tentoonstelling.
Om zich in te schrijven voor deze Master, moet de kandidaat zijn/haar onderzoeksvraag voorstellen aan een commissie in een toelatingsgesprek. Deze interviews hebben plaats op 1 september 2010. Kandidaten die willen deelnemen aan een gesprek, moeten zich inschrijven voor 27 augustus 2010.

Voor meer gedetailleerde informatie, gelieve contact op te nemen met Wesley Meuris, coördinator van de Master in Beeldend Onderzoek: wesley.meuris@kdg.be.

Om zich in te schrijven voor het toelatingsgesprek, gelieve te mailen naar: chris.cools@kdg.be.

Download het document met meer informatie over de Master-na-masteropleiding in beeldend onderzoek (.doc).

Bijkomende info op: www.sintlucasantwerpen.be/...

top

Buitenland

Duitsland - Berlijn - Flachlandfest - cultuurfestival

Van 27 tot en met 29 augustus 2010

flachlandfest.jpgEen weekend vol met muziek, kunst, performance en film uit Nederland en Vlaanderen.

Na de eerste editie in 2008 is Flachland van 27 tot en met 29 augustus terug in Berlijn met Flachlandfest 2010. De tweede editie van het Nederlands-Vlaamse cultuurfestival speelt zich af op het terrein van Arena (Berlin-Treptow). Flachland presenteert een opvallende combinatie van theater, muziek, film, beeldende kunst en literatuur. Tijdens deze drie dagen toont Flachland een zeer divers en inspirerend programma met dj's, bands, schrijvers, choreografen, beeldende kunstenaars, korte films, crossovers tussen de verschillende disciplines en zelfs 'foodtheatre' uit de lage landen.

Werk van deelnemende beeldende kunstenaars uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland zijn gedurende het hele festival van 14u00 tot 23u00 in het 'Fuhrpark' van de Arena en Open Air te zien. Overeenkomsten hebben de verschillende kunstwerken vanwege het multimediale aspect. De kunstenaars combineren hun werk met verschillende media, zoeken op een eigenzinnige en innovatieve manier de grenzen van de beeldende kunst op en heroverwegen zo hun rol als kunstenaars binnen de context van de maatschappij en die van commerciële structuren.

Deelnemende kunstenaars: Authentic Boys, Bas Fontein, Boris Ljugov/Life Inc., Ilse Roman, Jasper Rigole, Joost Conijn, Karl Philips, Katrin Korfmann, Koen Broos, Leen Persoons, Lotte Geeven, Michel Van De Waart, Neeltje Reijerman, Ria Pacquée, Roos Versteeg, Sammy Ben Yakoub, Semâ Bekirovic en Ulrich Hakel

Info:
Het complete programma is te vinden op www.flachlandfest.de

top

Frankrijk - Paraza - kunstproject Fašades et IntÚrieurs

Van 18 tot 28 augustus 2010

Roger D'Hondt (°1948, Aalst) werd als onafhankelijk curator gevraagd om van 18 tot 28 augustus 2010 een kunstproject te realiseren in het Zuid-Franse plaatsje Paraza.

Deelnemende kunstenaars: Francis Denys, Hervé Fischer, Jo De Smedt, Jan(us) Boudewijns, Alain Arias Misson, Nico Dockx, Kris Kimpe en Helena Sidiropoulos

Info:
2, Chemin de la Montagnère, 11200 Paraza
lepont.paraza@gmail.com
De evolutie van het project ter plaatse is te volgen op welkunst.skynetblogs.be
www.welkunst.com

top

Vacatures

Vacature - Psychiatrisch Centrum Duffel - tentoonstelling Disturbed Silence - Stilte Gestoord - suppoosten / gidsen (m/v)

Van 10 september tot 7 november 2010 organiseert het Psychiatrisch Centrum (PC) Duffel de tentoonstelling 'Disturbed Silence – Stilte Gestoord' met werk van nationale en internationale kunstenaars als Robert Devriendt, Anno Dijkstra, Marie-Jo Lafontaine, Leo Copers, Wesley Meuris, Thierry De Cordier en andere. Het project combineert het thema van de stilte, een van de therapeutische krachtlijnen van het centrum, met de insteek van een aantal permanente kunstwerken (van onder meer Thierry De Cordier, Orla Barry en Els Vanden Meersch) die in het kader van het masterplan voor de site tijdens de laatste jaren gerealiseerd werden. Bovendien wil het PC door middel van deze tentoonstelling het maatschappelijk debat over de plaats van de psychiatrie en de kunst binnen een sociale gemeenschap aanzwengelen.

Voor deze tentoonstelling is het Psychiatrisch Centrum Sint-Norbertus Duffel nog op zoek naar suppoosten / gidsen (m/v). Er gaat een infosessie door in het Psychiatrisch Centrum op 23 augustus 2010 om 18u30.

Info:
Alle praktische info kan bekomen worden bij Ingrid Moerman, 015/30.40.04 of bij Luc Pelgrims (luc.pelgrims@emmaus.be).

Locatie tentoonstelling: Psychiatrisch Centrum Duffel, Stationsstraat 22C, 2570 Duffel

www.pz-duffel.be

top

Vacature - Antwerp Management School - Researcher / Onderzoeker

Deadline 31 augustus 2010

Als toekomstgerichte managementschool focust Antwerp Management School zich op uitdagingen waarmee managers geconfronteerd worden in hun streven om te realiseren, te excelleren, te leiden, zich te engageren en grenzen te verleggen.

Antwerp Management School richt zich uitdrukkelijker op de noden van organisatieontwikkeling en het versterken van de management en leiderschapscompetenties, zowel vanuit een duidelijke visie op management, leiderschap en organisatie, als vanuit een kijk op mens en maatschappij.

Om de verdere groei te ondersteunen is de Antwerp Management School op zoek naar een gemotiveerde en dynamische voltijdse Researcher om de competentiepool 'Creativity & Creative Industries' te versterken.

Functie:
Uitvoeren van toegepaste onderzoeksopdrachten in het domein van organisatieontwikkeling, management ontwikkeling, innovatie van business modellen, enz … met als focus creativiteit en de creatieve industrieën.

Specifieke taken hebben onder meer betrekking op:

 • Uitvoeren van literatuurstudies
 • Verzamelen van informatie en cijfermateriaal over sectoren
 • Afnemen van interviews
 • Analyseren van verzamelde informatie in functie van de doelstellingen van de onderzoeksopdracht
 • Opstellen van case studies
 • Rapporteren van onderzoeksmethodologie en -bevindingen en opmaken van presentaties
 • Coördineren van verschillende onderzoekstaken en -projecten

Profiel:

 • Een masterdiploma in de Humane Wetenschappen met uitstekende studieresultaten.
  Bijkomende postacademische vorming in management en organisatie is een troef
 • Uitstekende empirische onderzoeksvaardigheden en nieuwsgierige ingesteldheid
 • Kritisch en probleemoplossend denkvermogen
 • Uitstekende communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
 • Bijzondere interesse in toegepast wetenschappelijk onderzoek en een uitgesproken gedrevenheid om zich in te werken in nieuwe thema's
 • Ontwikkelen van duurzame relaties met de verschillende stakeholders in het onderzoeksdomein
 • Teamspeler en stressbestendig
 • Een uitstekende kennis van het Engels, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Basiskennis in management en organisatie en gedrevenheid om zijn/haar kennis verder uit te diepen
 • Enkele jaren ervaring in een relevante (onderzoeks)functie

Aanbod:

 • Een uitdagende job in een dynamische interdisciplinaire en internationale onderzoeksomgeving
 • Synergie tussen wetenschap en praktijk
 • Mogelijkheid tot doctoreren
 • Een aangename werkomgeving in hartje Europa
 • Een aantrekkelijk salarispakket

De uiterste datum voor het indienen van de kandidaturen wordt vastgesteld op 31 augustus 2010.

Gelieve bij het uploaden van uw gegevens ervoor te zorgen dat cv en motivatiebrief in één document zijn opgenomen.

Geïnteresseerd? Voor meer informatie :
bel Mevr. Tine Maenhout op 03/265.47.35
of solliciteer via de ONLINE APPLY TOOL

top

Vacature - M - Teamleider Onthaal (m/v)

Op 20 september 2009 opende in Leuven een nieuw museum naar een ontwerp van architect Stéphane Beel. M wil een belangrijke culturele speler worden op lokaal, Vlaams en internationaal niveau. M streeft ernaar gisteren, vandaag en morgen bij elkaar te brengen en een levendige, gastvrije pleisterplek te zijn waar kunst en kunstenaar een maatschappelijke rol kunnen vervullen.
Om ons team te versterken zoeken we momenteel een (m/v)

Teamleider Onthaal (m/v)

Jouw functie:
Je coördineert het onthaal, de bewaking, de bookshop en de evenementen onder leiding van het afdelingshoofd publiekswerking. Je stuurt daartoe het team onthaal en bewaking aan en bent verantwoordelijk voor de opmaak van de werkplanning. Je staat in voor de organisatie en optimalisering van de werking. Daarnaast plan en superviseer je evenementen.

Jouw profiel:
Je beschikt over een diploma op bachelorniveau en hebt minimum 4 jaar relevante werkervaring in een commerciële leidinggevende functie. Je hebt ervaring in plannen, organiseren en optimaliseren van personeelsinzet en praktische werking. Je hebt goede kennis van de gebruikelijke Officepakketten. Je bent Nederlandstalig, kennis van Frans en Engels is een pluspunt. Je hebt interesse voor (hedendaagse) beeldkunst.

Ons aanbod:

 • een boeiende job in een moderne culturele organisatie
 • contract bepaalde duur van één jaar
 • een brutomaandsalaris van 2224,97 euro (voor 4 jaar geldelijke anciënniteit) overeenkomstig de weddenschaal B1-B3 van de lokale openbare besturen
 • uit de privésector kan 10 jaar anciënniteit in rekening gebracht worden
 • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering
 • een aantrekkelijke vakantieregeling
 • maaltijdcheques van 7 euro
 • er wordt een wervingsreserve aangelegd

Interesse:
Je sollicitatiebrief met uitgebreid cv en een kopie van je diploma stuur je uiterlijk op 25 augustus 2010, bij voorkeur via mail naar isabel.lowyck@leuven.be of per brief naar M, t.a.v. Isabel Lowyck, Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven.
Op basis van een screening van je cv en gemotiveerd schrijven word je mogelijk uitgenodigd voor een mondeling onderhoud, dat zal plaatsvinden in de week van 6 of 13 september. Kandidaten die minstens 12/20 behaalden voor de gehele selectieprocedure worden opgenomen in een wervingsreserve op basis van een bindende rangschikking.

www.mleuven.be

top

Vacature - Magda - co÷rdinator (m/v)

Magda is het cultuureducatief netwerk in Leuven & Vlaams-Brabant.

Leuven en Vlaams-Brabant zijn zeer rijk aan spelers op het vlak van cultuureducatie voor kinderen en jongeren. Om dit cultuureducatief potentieel nog verder te ondersteunen en te versterken, bundelden stad Leuven en provincie Vlaams-Brabant hun krachten en riepen eind 2008 Magda in het leven.

Magda wil het cultuureducatieve verhaal voor kinderen en jongeren nóg sterker maken en hen zo laten opgroeien tot volwassenen die autonoom kunnen omgaan met kunst en erfgoed. Geflankeerd door een klankbordgroep van cultuureducatieve experts uit de sector en enkele werkgroepen bouwt Magda een werking uit die kadert binnen een coördinerende én een uitvoerende opdracht:

Magda is een netwerk (coördinerende opdracht): ze brengt de belangrijkste spelers in het cultuureducatieve veld samen, vanuit het jeugdwerk, de cultuurcentra, de bibliotheken, de sociaal-artistieke werkingen, de erfgoedsector, de kunsteducatieve organisaties, enzovoort.

Ze heeft daarbij tot doel om informatie, kennis en ervaring over cultuureducatie uit te wisselen, werkingen op elkaar af te stemmen, horizontale en verticale netwerken uit te bouwen en visie te ontwikkelen.

Magda is een labo (uitvoerende opdracht): ze wil de ontwikkeling van nieuwe methodieken op het vlak van cultuureducatie stimuleren. Ze gaat op zoek naar hiaten in het veld en experimenteert om haar ervaringen daarna te spreiden.

Meer informatie over de huidige werking van Magda vind je op www.magdanet.be

Je uitdaging:

 • je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het cultuureducatief netwerk, zowel voor de coördinerende als de uitvoerende opdracht
 • je tekent, in samenspraak met een stuurgroep, de visie en de inhoudelijke lijnen verder uit en vertaalt deze in concrete acties
 • je rapporteert aan de stuurgroep
 • je beheert de beschikbare middelen binnen de richtlijnen die de stuurgroep hiervoor heeft bepaald
 • je leidt de klankbordgroep en de werkgroepen en maakt de verbinding tussen beide
 • je bent de enige werknemer binnen Magda en bent dus verantwoordelijk voor het weldraaien van het hele netwerk

Je profiel:

 • je hebt affiniteit met kinderen en jongeren
 • ervaring met de cultuureducatieve sector is een pluspunt
 • je bent alert voor de relaties, verhoudingen en ontwikkelingen binnen de sector
 • je hebt ervaring met educatieve processen en projectmatig werken
 • je hebt affiniteit met beleidsmatig denken
 • je kan zelfstandig werken, hebt verantwoordelijkheidszin
 • je staat open voor flexibele werktijden en avond- en weekendwerk
 • je beschikt over een rijbewijs B
 • je beschikt minimum over een diploma hoger onderwijs (bachelor of master)
 • je bent een netwerker en een goed bemiddelaar
 • je gaat vlot om met verschillende vergadertechnieken
 • je houdt van uitdagingen, bent een voortrekker, introduceert nieuwe ideeën
 • je bent resultaatsgericht
 • je bent communicatief en enthousiasmerend
 • je bent geduldig

Je krijgt:

 • een contract van onbepaalde duur (proefperiode van 6 maanden)
 • een verloning met als richtlijn het barema PC 329 (sociaal-cultureel werk & jeugdwerk), volgens ervaring en relevante anciënniteit
 • een werkplek/uitvalsbasis op 30CC, het cultuurcentrum van Leuven
 • juridische werkgever: Mooss vzw in opdracht van de stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant
 • een afwisselende job met veel fijne contacten in het cultuureducatieve veld

Datum van indiensttreding

Zo spoedig mogelijk

Vragen?

Meer informatie via 016/31.73.67 (vragen naar Laura Van Bouchout).

Of via mail: laura.vanbouchout@magdanet.be

Interesse?

Stuur je gemotiveerde sollicitatie met cv uiterlijk op vrijdag 10 september 2010 via mail met vermelding 'sollicitatie Magda' naar laura.vanbouchout@magdanet.be

Je krijgt sowieso een bevestiging van ontvangst en wordt per mail op de hoogte gebracht van de verdere planning.

top

Vacature - VAF - fulltime medewerk(st)er onthaal, logistiek en administratie

Het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw (VAF) is een instelling van de Vlaamse Gemeenschap, die onder de voogdij van de Vlaamse minister van Cultuur staat.

Het VAF is bevoegd voor de ondersteuning en promotie van de Vlaamse audiovisuele creatie (zie www.vaf.be).

Het Fonds wenst een medewerk(st)er onthaal, logistiek en administratie aan te werven (full time / indiensttreding in oktober).

Takenpakket:

 • Telefoonreceptie, onthaal, post en verzending
 • Data-input
 • Administratieve ondersteuning
 • Stockbeheer
 • Reservaties
 • Coördinatie onderhoud kantoren, apparaten, catering …
 • Kopieer- en klasseerwerk
 • Keukenbeheer

 Vereisten:

Voor het uitvoeren van al deze taken zoeken wij een vlotte, dynamische, flexibele persoon met verzorgd voorkomen en zin voor orde en initiatief.

Grondige talenkennis Nederlands (moedertaal), Frans, Engels en goede kennis van Office-toepassingen (Word, Excel, Power Point en Outlook) zijn een must.

Een jaar werkervaring in een soortgelijke functie (of ervaring op b.v. een filmproductiesecretariaat) is een vereiste.

Wij bieden:

 • Een vaste betrekking in een boeiende, dynamische omgeving.
 • Een stabiele professionele context binnen een gemotiveerd en ervaren team.
 • Een billijke verloning.

Reageren kan tot en met 1 september 2010, aan de hand van een motivatiebrief en cv via e-mail te versturen naar vacature2@vaf.be

Vlaams Audiovisueel Fonds vzw
De heer Pierre Drouot, directeur-intendant
p/a Huis van de Vlaamse Film
Bishoffsheimlaan 38
1000 Brussel
tel: 02/226.06.30
fax: 02/219.19.36
e-mailadres: vacature2@vaf.be
www.vaf.be

top
 
 
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het steunpunt voor beeldende, audiovisuele en mediakunst (BAM). Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het BAM behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het BAM geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid. Om geen enkele email te ontvangen van BAM klik hier.

Het BAM wordt ondersteund door het Ministerie van Cultuur van de Vlaamse Gemeenschap.